Prințesa de hârtie de Erin Watt- recenzie

on

fca5d132484a3f682738d63baa924352

Un roman de care nu te poți dezlipi! O poveste de iubire pentru adolescenții care caută ceva în spiritul seriei Gossip Girl.” Kirkus reviews

„Replici savuroase, personaje provocatoare și un final surprinzător!” Rockstars of romance

Bani. Excese. Secrete. Intră în lumea familiei Royal.

Ella Harper e o supraviețuitoare – o optimistă pragmatică.

Viața ei n-a fost ușoară. S-a tot mutat din oraș în oraș împreună cu mama sa, chinuindu-se să facă rost de bani și sperând ca într-o zi să scape de sărăcie. Dar mama ei a murit, iar Ella a rămas singură pe lume.

Acum îl cunoaște pe Callum Royal, un om de afaceri multimilionar, și viața ei se schimbă. Are parte de lux și de bogăție. Totuși, ceva ciudat se întâmplă în casa familiei Royal. Cei cinci băieți ai lui Callum, toți irezistibili, ascund un secret. Niciunul n-o vrea pe Ella în casa lor, mai ales Reed. Dar Ella se simte atrasă de el și va trebui să lupte din toate puterile să nu-i cadă în plasă…

Dacă vrea să rămână la familia Royal, trebuie să învețe regulile jocului.

Un roman incitant despre o Cenușăreasă a zilelor noastre și despre complicata lume a adolescenților americani bogați.

 

Erin Watt este pseudonimul cu care semnează două autoare de succces legate de o pasiune comună: aceea pentru cărțile bune și dependența de scris. De asemenea, pun mare preț pe creativitate și imaginație. Ce iubesc cel mai mult (în afară de familie și animăluțele lor de companie, desigur)? Să vină cu tot felul de idei amuzante și uneori trăznite. De ce se tem cel mai tare? Să nu se despartă.

Nu aș fi putut să mă înșel mai tare de atât în ceea ce privește Prințesa de hârtie scrisă de Erin Watt. Deși am auzit multe păreri în favoarea cărții, nu m-am grăbit prea tare să o citesc. De fapt, multă vreme nu am citit cărți romantice ce aparțin categoriei young adult. Chiar dacă la prima vedere( impresie) acest roman pare clișeic și lipsit de elementul noutate( vezi Cenușăreasa), pentru mine stilul de scriere, limbajul colorat, modul alert în care se desfășoară acțiunea și, până la urmă, povestea în sine m-au ținut captivă fără posibilitatea de a-l lăsa din mâini ore întregi. M-a amuzat, m-a fermecat, m-a iritat la un moment dat și m-a făcut să îmi doresc continuarea cât se poate de repede.

Crescută fără tată, Ella Harper luptă pentru supraviețuirea mamei ei atunci când aceasta se îmbolnăvește. Deși are doar 17 ani, Ella preia identitatea mamei și se angajează într-un club de striptease. Pe lângă asta, mai are încă vreo două slujbe part time care însă nu sunt suficiente pentru a le asigura cele necesare. Nu vrea să aibă de-a face cu asistența socială, astfel că, atunci când îi moare mama, ea rămâne pe cont propriu, continuând să lucreze și să meargă la școală.

Viața Ellei se schimbă radical din momentul în care apare Callum Royal care pretinde nu doar că a fost cel mai bun prieten al tatălui ei, mort într-un accident, dar și că este tutorele ei. Deși primul instinct al Ellei e să fugă, ea acceptă în cele din urmă oferta generoasă a lui Callum. Acesta îi promite 10000 de dolari pe lună până la absolvirea liceului dacă fata va sta în casa lui până la absolvire. Greu de refuzat, nu?

Basmul se frânge în clipa când Ella realizează că trebuie să le facă față celor cinci fii ai milionarului. Gideon, Reed, Easton și gemenii Sawyer și Sebastian nu o doresc pe fată în viața și în casa lor, în preajma tatălui lor nici atât. Sunt hotărâți să-i facă probleme. Dar Ella e construită dintr-un ambalaj dur și nu se lasă gonită prea ușor. M-au amuzat teribil schimburile de replici acide dintre ei și mi-a plăcut felul în care Ella s-a adaptat în lumea lor fără să fie atinsă de snobismul lor și de viciile lor. Dar totuși vorbim despre niște adolescenți și nu ar trebui să-i judecăm prea aspru, pentru că fiecare are un secret ori un trecut dureros care le scuză oarecum faptele. Atmosfera de Gossip girl nu se dezminte: droguri, lupte ilegale, pariuri, trădări, random sex, petreceri exclusiviste, luxul ce te ademenește și te împresoară din toate părțile. Printre toate acestea, prezența Ellei e ca o gură de aer proaspăt. Băieții Royal (care, apropo, sunt superbi toți) încep să cedeze și să revină la sentimente mai bune, ajungând să facă front comun pentru a o proteja pe Ella. Trebuie să vă mai spun că, deși acțiunea e mai centrată pe povestea romantică dintre Ella și Reed, eu l-am remarcat și l-am îndrăgit pe Easton. Nu ai cum să nu-l placi pe băiatul ăsta. Ironic, fustangiu,  vulnerabil și sensibil, în același timp, Easton devine prietenul lui Ella, creându-se o legătură puternică între cei doi.

Fluturașii din stomacul meu și-au făcut din nou de cap în timp ce citeam. De ce? Pentru că nu am știut la ce să mă aștept din partea lui Reed. Bine, am intuit în mare parte ce se întâmplă cu el, însa ador personajele de acest gen și nimic nu mi-a stricat din emoția și plăcerea lecturii. Reed pare un bad boy cu o atitudine pe măsură. Eu nu m-am lăsat înșelată prea mult și i-am dibuit latura sensibilă care se arată în cele mai potrivite momente. Relația dintre Reed și Ella este una cu scântei și am savurat fiecare replică delicioasă dintre ei. Orgoliu și pasiune, inocență și maturitate precoce, suferință și extaz, prietenie și indiferență. Aceștia doi sunt oponenți într-un joc unde nu există câștigători, care cel mult se încheie cu o remiză.

Deși sunt o cititoare novice a acestui gen, pot spune ca Erin Watt se numără printre preferatele mele, alături de Jennifer Armentrout si Colleen Hoover. Prințesa de hârtie se citește repede și ușor pentru că subiectul și stilul scriitoarelor te prind și nu te mai lasă până la sfârșit. Chiar dacă romanul e cu și despre adolescenți, acesta conține mai multe scene erotice explicite și limbaj licențios, care pe mine nu m-au deranjat deloc. Recomand cu drag cartea celor peste 16 ani, așadar. Am lecturat-o pe nerăsuflate și cu multă plăcere.

Abia aștept să citesc volumul al doilea. Sunt curioasă cum vor evolua personajele și cum vor decurge următoarele evenimente pentru că finalul acestui prim volum a fost destul de dramatic și surprinzător.

Până data viitoare, lectură plăcută!

8da20097733242128051479c4cd960e0

33 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. ancasicartile spune:

    Foarte tare mă tentează seria asta! Îți mulțumesc pentru părerea care m-a ajutat sa îmi fac o idee!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Chiar zilele trecute am vazut o poza in care erau cele 3 carti din aceasta serie si eram curioasa despre ce este vorba. Postarea ta m-a lamurit in mare parte si ma bucur ca am intrat sa o citesc. M-am bucurat si sa aflu ca Erin Watt este un pseudonim pentru doua autoare, cred ca le voi da o sansa acestor carti. Felicitari pentru recenzie!

    Apreciază

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc. Lectură plăcută! 🤗

      Apreciază

  3. Pareri pozitive despre carte am tot auzit, dar nu stiam ca sunt doua autoare la mijloc. Daca au reusit sa se sincronizeze si sa scoata un produs finit bun, inseamna ca si eu trebuie sa o citesc.
    Mi-a placut ce ai scris.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc! Aștept părerea ta despre carte. 😉

      Apreciază

  4. Felicitări pentru recenzie.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Tyna spune:

    Super recenzia! Felicitări! Sper să se traducă cât mai repede și celelalte cărți din serie!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc frumos! Si eu sper! 😍

      Apreciază

  6. Mariam Oana spune:

    Felicitări pentru recenzie! ❤ Mă tentezi foarte tare… Am tot citit despre acest roman, cred că ar fi pe gustul meu, m-am ferit doar pentru că este vorba de o serie…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc frumos! Eu nu ma mai împiedic de lucrul asta. Am multe serii începute…😉

      Apreciază

  7. Dorina Danila spune:

    Pare o carte pe gustul meu, dar dacă e o serie, o să-i zic pas deocamdată :).

    Apreciat de 1 persoană

    1. Claudia Dare spune:

      Eu am multe serii începute. Le pierd șirul deja, dar nu mă pot abține. 😊

      Apreciat de 1 persoană

  8. Adriana Ivan spune:

    Cred ca mi-e plăcea volumele astea. O prezentare frumoasă.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc! Si eu cred ca ți-ar plăcea. 😉

      Apreciază

  9. ancasicartile spune:

    O recenzie foarte convingătoare! Cartea mi-a fost recomandata și de i prietena, dar am tot ocolit-o. Genul aceste nu se numără printre preferatele mele, dar am dat și peste surprize plăcute.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc, Anca! Pentru mine a însemnat o surpriză foarte plăcută. ☺

      Apreciază

  10. evaancutahamza spune:

    Eu citesc si YA, dar cartea asta nu am citit-o. Prezentarea ta este frumoasa si convingatoare, insa.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc frumos! Sunt curioasă cum ți s-ar părea.

      Apreciat de 1 persoană

  11. Tyna spune:

    Super recenzie! Felicitări!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc frumos!💓

      Apreciat de 1 persoană

  12. Oli spune:

    Foarte frumoasa recenzie, felicitari! Si pe mine m-a incantat cartea asta! Si volumul al doilea e la fel de captivant!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Claudia Dare spune:

      Am împrumutat volumul al doilea. Abia aștept să mi-l returneze. Mulțumesc frumos!💓

      Apreciat de 2 persoane

    2. Adriana Ivan spune:

      Mi-ar*

      Apreciat de 1 persoană

    3. Tyna spune:

      Sper să se traducă cât mai repede și celelalte cărți din serie!

      Apreciat de 1 persoană

      1. Claudia Dare spune:

        Ar fi super!💓

        Apreciază

  13. anasylvi spune:

    Frumoasa prezentarea! Nu prea citesc genul, dar din cand in cand mai fac cate o exceptie. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    1. Claudia Dare spune:

      Pe mine m-a ținut în priza. E si amuzantă. Mulțumesc, Ana! 💓

      Apreciat de 2 persoane

  14. Geo spune:

    Si tu vii cu tentația? Si eu cum mai rezist?
    😀 mi-am propus sa rezist pana apare seria completa…
    Frumoasa recenzia!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Claudia Dare spune:

      Mulțumesc frumos! Geo, cred ca ți-ar placea foarte mult. Pfui, ar trebui sa număr seriile începute, dar am o strângere mică, mică. 😉😘

      Apreciat de 1 persoană

      1. Geo spune:

        Sunt convinsă ca așa ar fi! Dar… mai aștept!

        Apreciat de 2 persoane

      2. Geo spune:

        Poate vor traduce mai repede seria completa cei de la Trei si o voi putea citi si eu… cât mai curând.

        Apreciat de 2 persoane

      3. Claudia Dare spune:

        Abia aștept părerea ta…

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu