Urlet în tăcere de Marina Neagu

FB_IMG_14990001719113082Urlet în tăcere este primul volum din seria ce poartă acelaşi nume şi este scris de Marina Neagu, o scriitoare talentată care are darul de a ne ţine captivi în poveştile ei.

Am citit romanul într-un moment dificil pentru cititoarea din mine; am fost prinsă într-un fel de blocaj care m-a ţinut o bună perioadă de timp, perioadă în care nu am putut termina nicio carte. Ei bine, romanul de faţă m-a „salvat”. L-am început plină de îndoieli( în privinţa mea) într-o seară de sâmbătă şi nu l-am mai putut lăsa din mână până ce nu am întors ultima pagină. Am făcut noapte albă din cauza cărţii şi am fost fericită. Da, aţi citit bine. Îmi era dor de sentimentul acela de bine care îţi rămâne în urma lecturării unei cărţi bune. Mă zgâiam singură în liniştea nopţii la frumuseţea asta de carte( apropo, are o copertă superbă şi foarte sugestivă) şi mă simţeam ca şi cum aş fi fost lovită de un camion. Eram buimăcită, fermecată şi cu mintea plină de întrebări, dar şi frustrată că nu am la îndemână următorul volum din serie.

Stilul Marinei Neagu m-a surprins într-un mod tare plăcut, iar povestea fantastică, intriga ţesută de ea, elementele istorice care abundă de misticism, romantismul şi pasiunea cu care i-a înconjurat pe protagonişti m-au determinat să mă declar fanul înfocat al scrierilor ei. Singurul minus pe care i l-aş putea găsi este numărul mic de pagini ( 238 de pagini), dar asta nu a împiedicat-o pe autoare să le umple cu detalii semnificative, cu adrenalină şi suspans, cu acţiune şi violenţă, cu momente dulci şi romantice, cu replici sarcastice şi amuzante.

Sara este o adolescentă tipică şi nu prea.  Are 16 ani şi primele rânduri o surprind la mall unde se afla împreună cu prietenele ei. Acolo se întâlneste, aparent întamplător, cu un bărbat tânăr( şi incredibil de sexy şi de frumos) de care se simte instantaneu atrasă și care ştie cum o cheamă, ba își mai încearcă și replicile de agățat pe ea. El o avertizează să nu se întoarcă acasă în noaptea aceea. Bineînţeles, Sara îi ignoră avertismentul şi noaptea devine tragică când îsi vede părinţii ucişi sub privirea ei iar atacatorii vor să o înece în piscina casei ei.

Supravieţuieşte, însă fata îşi va petrece următorii cinci ani într-o clinică de recuperare, unde încearcă să se refacă, să uite, să adune bucăţile frânte din ea şi unde, totuşi, coşmarurile o bântuie frecvent. Emoţiile şi gândurile ei sunt aproape palpabile, dar Sara nu le mai poate da glas pentru că vocea ei s-a pierdut, a fost redusă la tăcere în urma ororilor prin care a trecut. Ea comunică acum doar prin scris sau tastează mesajul, pe care vrea să îl transmită, pe telefonul mobil.

În ultima noapte pe care o petrece în clinică, Sara are un vis. Este transportată în perioada războaielor dintre daci şi romani, în Dacia anului 105 şi se trezeşte prinsă în corpul Sarulei, Marea preoteasă a dacilor chiar în momentul în care aceasta întâlneşte un general roman, care nu este ce pare a fi. Ei sunt duşmani, însă nu se pot opune sentimentelor care îi copleşesc. Povestea lor se sfârșește tragic, dar o promisiune îi va lega vreme de mai multe milenii până în zilele noastre. Cred că partea asta m-a convins că imaginaţia autoarei este dincolo de cuvinte, pentru că efectiv am fost şi eu capturată în cortul Sarulei şi am devorat fiecare cuvânt al personajelor. Visul ne lasă cu o mulţime  de întrebări, atât pe mine cât şi pe Sara, dar pe când ea trece mai departe şi-l lasă uitării pe moment, pe mine m-a obsedat şi am încercat permanent să fac legături, să aduc ipoteze valabile. Credeţi-mă, nu am bănuit nimic de fapt. Am avut parte numai de surprize pe toată durata lecturii.

Sara se mută în casa mătuşii sale, Laura care locuieşte împreună cu fiica ei, Liana. Începe cursurile la facultate și încet viața ei prinde un aer de normalitate, care, din păcate, nu durează foarte mult.

Sara îi cunoaște pe frații gemeni, Damian și Lucian, și pe sora lor, Tatiana, personaje care vor avea un rol foarte important în carte.

Verișoara ei îi cere, în mod deosebit, să stea departe de Markus, un tip care emană pericol prin toți porii și care apare întotdeauna la momentul potrivit să o salveze pe Sara. Markus este genul de personaj care mie îmi face inima să se înfioare de emoție, un erou care pare, la prima vedere, bad boy-ul poveștii, dar care apoi ne încălzește sufletele când realizăm că tot ceea ce își dorește el e să o protejeze pe Sara.

Toți sunt conectați într-un mod pe care la început Sara nu îl înțelege. Ea are alte lucruri pentru care să se îngrijoreze: coșmarurile prind viață, la propriu, și atracția pe care o simte pentru Markus îi ocupă gândurile în cea mai mare parte din timp. Sunt antrenați în tot soiul de situații periculoase din care reușesc să iasă destul de „șifonați”, dar nevătămați( oarecum). Normal, doar Markus este… Ha, doar nu credeați că o să vă spun.

Dar gata… Nu vă mai zic nimic. Vă las pe voi să aflați de ce Damian și Lucian se află mai mereu pe lângă Sara, cum va face ea față momentelor pline de adrenalină și violență sau de ce Markus încearcă să se țină departe de fata noastră, dar, mai ales, vă las să descoperiți cine( ce) este Markus. Atât vă mai spun: sfârșitul o să vă spulbere toate ipotezele, o să vă întoarcă pe dos, o să vă vină să deschideți geamul și să strigați în gura mare: DE CEEE?

Urlet în tăcere este un fantasy atât de reușit încât ( dacă ar trebui să fac o comparație) am avut senzația că citesc un bestseller din străinătate. Cu siguranță ar merita să fie recunoscut și peste hotare.

Nu puteți rata seria scrisă de Marina Neagu dacă sunteți iubitori de fantasy, de povești de dragoste interzisă care vă poartă într-un vârtej de sentimente amețitoare, dar și dacă sunteți îndrăgostiți de replici acide și amuzante care vă aduc un zâmbet pe buze în cele mai tensionate momente.

Vă recomand cu drag cartea aceasta și vă invit să vă convingeți singuri de adevărul spuselor mele. Sunt convinsă că o să fiți la fel de entuziasmați.

 ” Ți-ai dorit vreodată ceva atât de mult, încât să simți că nimic, absolut nimic nu are sens dacă nu îl ai? Simplul gând te ține treaz noaptea. Ești aproape amorțit. Nu poți să respiri, nu poți să gândești și te afunzi într-o negură ce îți controlează și modifică tot ceea ce știai că este normal, îți dizolvă barierele și schimbă toate normele. Ești atât de acaparat de acea dorință, încât nimic altceva nu mai contează și îți dai seama că toate regulile autoimpuse nu mai au nicio valoare dacă nu poți să dobândești ceea ce vrei. „

 

15 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. ancasicartile spune:

  Felicitări!! Ai scris foarte frumos despre carte!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Geo spune:

  Foarte incitanta recenzia. Mulțumesc pentru tentație, trebuie sa citesc si eu cartea asta.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Claudia Dare spune:

   Mulțumesc, Geo! Mă bucur că te-am tentat. 🙂 Nu cred că o să regreți. 😉

   Apreciat de 1 persoană

   1. Geo spune:

    Si eu sper asta. Doar ca mi-am propus sa am seria completa.

    Apreciat de 2 persoane

   2. Claudia Dare spune:

    Și pe mine mă încearcă gândul ăsta, să știi. Am prea multe serii începute, nu le mai țin socoteala. Dar unele chiar merită. 😉

    Apreciat de 1 persoană

 3. anasylvi spune:

  O prezentare deosebit de atragatoare. Mie im plac cartile fantasy, dar sa nu aiba prea multe elemente strict romantice sau YA. Oricum, prezentarea aceasta mi-a atras atentia fara doar si poate. Felicitari!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Claudia Dare spune:

   Mulțumesc, Ana! 🙂 Chiar mi-aș dori să îți cunosc părerea despre carte. Bineînțeles, depinde ce fel de așteptări avem fiecare dintre noi. Mie îmi plac cărțile fantasy asezonate cu un strop de romance. 😉

   Apreciat de 2 persoane

   1. anasylvi spune:

    Nici eu nu refuz un strop de romance 🙂

    Apreciat de 2 persoane

 4. Claudia spune:

  Foarte frumoasa recenzie! Uite, am sa incerc si eu s-o citesc. Sa stii ca pana acum am tot zis ca nu e de mine dar daca tu zici ca e ok atunci o voi citi.
  Pe mine tocmai coperta nu ma inspira. Imi e teama sa nu fie … horror :p

  Apreciat de 2 persoane

  1. Claudia Dare spune:

   Claudia, nu e horror. Are scene necesare de violență și de acțiune, dar după mine povestea romantică dintre cei doi are un rol central. Sper să îți placă așa cum mi-a plăcut mie. ❤

   Apreciat de 2 persoane

 5. roxieu spune:

  Felicitări, Claudia, pentru această recenzie minunată!! Mi-a plăcut și mie fooarte mult cartea asta și chiar cred că ți-ai spus părerea într-un mod foarte captivant! :**

  Apreciat de 2 persoane

  1. Claudia Dare spune:

   Mulțumesc, Roxi! 😉

   Apreciat de 2 persoane

 6. Antoaneta spune:

  Este prima recenzie la aceasta carte pe care am citit-o pe nerasuflate si care ma determina sa imi doresc mult sa descopar cu proprii ochi, cu propria imaginatie ce se ascunde in spatele copertilor!
  Referitor la blocajul de cititor, am patit-o in iarna. Mai multe luni nu ma puteam apropia de vreo carte. Nu puteam citi un singur rand nici pe kindle, nici o carte clasica. A fost o perioada oribila si o spun cu mana pe inima. A fost ca si cum mi-as fi pierdut prietenul cel mai bun.
  Ador modul in care scrii articolele! FELICITARI!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Claudia Dare spune:

   Hehe, mă bucur că ți-a plăcut! 😉 Se pare că la mine se repetă blocajul, dar cred că din cauza volumului mare de cărți necitite pe care il am. E groaznic, nu pot să aleg. Și mai e și timpul… Vreau să fac atât de multe lucruri! Dar sper să mă pot organiza în cele din urmă. ❤

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s